20 januari 2023
19:00

Referat: Husie IF - AIF Barrikaden

Startelva: Adrian – Aman, Alex, Matte, Chanon – Lamin, Anton, Mathias, Alexander – Pontus, Oskar

Avbytare var Yousef, David och Markus Andersson (ny spelare). När det gäller bytena garderar jag mig lite för ev fel eftersom det inte alltid var så svårt att se hela planen i dimman men så här uppfattade jag det: Yousef kom in efter en halvtimme som vänster yttermittfältare och spelade i den positionen resten av matchen, David kom in som vänsterback efter en halvtimme, spelade där i cirka 35 minuter innan han sedan spelade resten av matchen som högerback och Markus spelade hela andra halvlek som höger yttermittfältare.

Efter en ytterst kort period i början då matchen inte hunnit ta form och spelet pendlade lite fram och tillbaka blev sedan resten av halvleken ett närmast enda långt anfall från vår sida. Vi var också extremt skottvilliga och den övervägande majoriteten var tunga sådana som i stort sett alltid gick mot mål (92,85 %!) och kunde lett till betydligt fler än de två som föll före paus om inte så många antingen gått mitt i målet eller annars räddats av deras mycket duktiga målvakt.

Den som stod bakom majoritet av alla våra avslut, var Lamin. Även om besluten inte alltid stod i nivå med hans kvicka dribblingar och otroliga snabbhet spred han ändå ständigt oro i Husieförsvaret. Han låg också bakom vårt ledningsmål när han drogs ner ett par meter från mållinjen med straff som följd. Straffen satte sedan Oskar hur säkert som helst. Detta hände i den 18:e min. De närmsta 5 minuterna hade vi sedan två jättelägen att göra ett snabbt andra mål också men först tog ett skott från Lamin i stolpen och sedan blev samme man totalt fri men sköt lite slarvigt tätt utanför.

Lite senare hade Mathias E ett tungt skott som gått in med en sämre målvakt men som nu räddades till en resultatlös hörna. I den 33:e min kom 2-0-målet när Lamin sprang ifrån sin motståndare på högerkanten, fick dålig vinkel men ändå sköt mot mål och hade turen att bollen tog i närmsta stolpen och därefter på målvaktens rygg/ben in i mål. I 38:e min tog sig Lamin åter fram på sin högersida och sköt ett skott som målvakten räddade och där returen missades hårresande från ett par meters håll. I halvlekens sista minut hade sedan Alex ett mycket tungt skott som även det gått in med en sämre målvakt men som han även nu räddade till en resultatlös hörna.

Husie då?, nja de försökte mest spela bollar i djupet i mitten men det ledde aldrig till några farligheter.

Om första halvlek innehöll en kavalkad av avslut och heta målchanser så blev andra halvlek betydligt händelsefattigare. Husie såg till att början betydligt bättre ut och fick till ett antal hyfsade anfallskombinationer medan vi blev lite passiva. Även om Husiespelet sedan gick i stå efter någon kvart eller så var halvleken spelmässigt klart jämnare än den första. Husie skapade dock inte heller nu mer än någon halvchans. De fick ändå till ett mål på en säker straff – ett straffdomslut som dock verkade förvåna inte bara våra utan också de flesta av Husiespelarna.

Innan deras staffreducering som kom i den 79:e min hade vi i den 63:e min utökat vår ledning till 3-0 när Anton slog en hörna som Alex vid bortre stolpen relativt omarkerad kunde nicka in och vi skulle också hinna med ett fjärde mål tätt efter deras mål. Efter en passning snett inåt bakåt från Oskar till Mathias kunde den senare efter att ha dragit den ende kvarvarande uteförsvararen enkelt lägga in bollen.

Totalt sett en rätt bra insats från vår sida som borde resulterat i ett par mål till mot ett Husie som var relativt tamt.

Statistik: Hörnor: 6-1 Avslut på mål: 16-4 Avslut på mål: 5-3